بیماری های روانیزندگیسلامتکتاب های انگیزشیمقالات

بررسی تمام ابعاد شخصیتی افراد درون گرا

مقدمه

درونگرایی چیست و به چه افرادی درون گرا (introverted) گفته می‌شود؟! افراد درونگرا چه ویژگی‌های شخصیتی دارند، چگونه میتوان آن‌ها را شناخت؟! احتمالا این‌ها سوالاتی هستند که گوشه‌ای از ذهن شما را در رابطه با افراد درون گرا مشغول کرده اند. تا کنون چه میزان افراد درونگرا را مورد قضاوت قرار داده اید! شناخت شما از درون گراها برخاسته از چه میزان اطلاعاتی می‌باشد؟

بسیاری از ما می‌دانیم که درونگرایی به ویژگی شخصیتی گفته می‌شود که در آن فرد درونگرا معمولاً به تنهایی و در خود بودن عادت دارد و از بودن در اجتماع لذت نمی‌برد. این افراد بیشتر سکوت می‌کند و بیشتر مواقع از احساسات خود حرفی به میان نمی‌آورد. اما آیا به نظر شما اینها تعریف‌های درستی هستند؟ آیا این‌ویژگی‌ها درباره‌ی یک فرد درونگرا حقیقت دارند؟

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع که درونگرایی چیست و به چه تیپ افرادی گفته می‌شود این نوشته از روان تدبیر را دنبال کنید. در این مقاله به موضوعات زیر پرداخته ایم:

  • درونگرایی چیست
  • علت درونگرایی افراد چیست
  • 7 ویژگی شخصیتی درونگرایی چیست
  • درونگراها افسرده نیستند
  • درون گرایی بد است یا نه!
  • مشهورترین درون گراهای معاصر
  • مزایا و معایب درونگرایی چیست
  • خلاصه و جمع بندی
  • کلام وب سایت روان تدبیر

درونگرایی چیست

یکی از انواع مهمترین ویژگی‌های شخصیتی که در بسیاری از تئوری‌های شخصیت شناسی از آن سخن به میان می‌آید، ویژگی درونگرایی افراد است. اشخاص درون گرا کسانی اند که تمایل زیادی به افکار و احساسات درونی خود دارند و بر آن‌ها تکیه می‌کنند. درون گرا‌ها به محرک‌ها و فاکتور‌های خارجی توجه کمتری به خرج می‌دهند. درون گرایی نقطه مقابل برون گرایی است؛ اما باید در نظر گرفت که همه انسان‌ها تا حدودی درون گرا و برون گرا هستند، ولی در نهایت به یکی از این دو ویژگی میل و رغبت بیشتری دارند.

طبق گفته کارشناسان حوزه روانشناسی و شخصیت شناسی، افراد درون گرا نسبت به سایر ویژگی‌های شخصیتی ساک‌تر و محتاط تر، و درون نگر‌تر هستند. این افراد برای بودن در جمع‌های شلوغ تلاش زیادی نمی‌کنند. اگر با آن‌ها صحبت کنید، متوجه می‌شوید که بعد از گذراندن زمانی مشخص در کنار دوستان و آشنایان، نیاز به دوباره شارژ کردن خود دارند. در واقع نیاز دارند که از جمع فاصله گرفته و به تنهایی خود رجوع کنند.

درون گرایی یا برون گرایی تحت تأثیر این ترجیح است که یک فرد انرژی خود را از چه مجرایی کسب می‌کند؟ از تبادل با اشخاص دیگر و یا با تنهایی و با خود بودن؟

درونگرایی چیست

علت درونگرایی افراد چیست

احتمالا این سوال برای شما پیش آمده باشد که چرا بعضی از افراد درون گرا هستند و بعضی برون گرا اند! ؟ جواب این سوال به فیزیولوژی بدن افراد بر می‌گردد. نحوه پاسخ دادن افراد به محرک‌های بیرونی، یکی از عوامل تعیین کننده در ویژگی‌های شخصیتی افراد به شمار می‌رود. اگر بخواهیم به فیزیولوژی بدن انسان دقت کنیم، باید به سیستم فعال کننده‌ی شبکیه (رتیکولار) بپردازیم. نورون‌هایی در سیستم فعال کننده‌ی رتیکولار (RAS) وجود دارند که بیداری و خواب شما را تنظیم و کنترل می‌کنند. این سیستم همچنین در کنترل میزان اطلاعات دریافتی در هنگام بیداری و هوشیاری هم نقش دارد.

نظریه‌های مختلفی در رابطه با علل دوران گرایی افراد وجود دارد؛ در ادامه به بررسی نظریه‌های هانس آیزنک در این باره میپردازیم.

نظریه‌ی هانس آیزنک

بر اساس نظریه برانگیختگی هانس آیزنک، اشخصاص در حالات متفاوتی برانگیخته می‌شوند. این دسته بندی تقریبی عبارت است از:

  • 15 درصد مردم نقطه‌ی تحریک‌پذیری پایینی دارند و در سطوح پایینی از تحریک شدن قرار می‌گیرند.
  • 70 درصد مردم در میانه‌ی این طیف قرار دارند.
  • 15 درصد مردم نقطه‌ی تحریک‌پذیری بالایی دارند و در سطوح بالایی از تحریک شدن قرار می‌گیرند.

بر اساس نظریه آیزنک، افراد درون گرا شخصیت‌هایی هستند که نقطه تحریک پذیری بالا و تمایل بالاتری به تحریک پذیری دارند. از طرفی چون درون گراها سطوح بالایی از تحریک پذیری را تجربه می‌کنند، تمایل به انجام فعالیت‌هایی دارند که کمتر آن‌ها را در معرض تجربه‌ی تحریک‌شدن قرار می‌دهد. درون گراها به نسبت سایر افراد، نسبت به محیط اطراف خود، سطح هوشیاری بالاتری دارند و داده‌های بیشتری را نیز دریافت می‌کنند. در تنهایی و انزوا بودن، آنان را از دریافت و پردازش حجم زیادی از اطلاعات دور می‌کند. ازاین‌رو افراد درون گرا سعی می‌کنند به خلوت خود پناه ببرند تا در جمع و در معرض تحریکات قرار بگیرند.

7 ویژگی شخصیتی درونگرایی چیست

چگونه میتوان به شخصیت درونگرایی افراد پی برد؟! ممکن است بسیاری از شما تصور کنید که یک شخص درونگرا کاملا خجالتی، گوشه گیر، و بی میل به حضور در جمع‌های شلوغ و پر سر و صدا باشد. اما بهتر است دست از قضاوت‌های زود هنگام بردارید. طیف درونگرایی آنقدر گسترده هست که نمیتوان آن را به سادگی در یک دسته خلاصه کرد.

درست است که اغلب درونگراها دوست دارند در خانه بمانند و به فعالیت‌هایی بپردازند که کمتر در معرض دید افراد دیگر باشند؛ اما تعداد زیادی از درونگرایان نیز هستند که تمایل دارند در جمع حضور داشته باشند و معاشرت کنند. حتی گاهی شاید تعجب کنید از اینکه بدانید کسانی که شمع مجلس می‌خوانید شان، افرادی درونگرا و آرام هستند.

در ادامه به تعدادی از ویژگی‌های افراد درونگرا اشاره می‌کنیم. برای این که به خوبی درک کنید شخصیت درونگرایی چیست و نحوه بروز آن در افراد مختلف یه چه صورت می‌باشد، با ما همراه باشید. توجه داشته باشید که کدام یک از این ویژگی‌ها را در خود و یا اطرافیانتان مشاهده کرده اید! ؟

1#_ جمع‌های شلوغ برای آن‌ها خسته کننده است

آیا وقت گذراندن شما با دوستان و آشنایانتان برای شما خسته کننده است؟! آیا بعد از این که یک روز را در کنار جمع شلوغی می‌گذرانید، به زمانی برای تنها بودن نیاز دارید؟ احتیاج به گذراندن زمان برای بازیابی آرامش و شارژ کردن خود را دارید؟ مهم‌ترین دلایلی که برای پرسش‌های گفته شده مطرح است، این است که افراد درون گرا برای حضور در اجتماعات کوچک و بزرگ نیاز است انرژی زیادی را صرف کنند؛ اما برای برون گراها این گونه نیست، برون گراها از بودن در جمع انرژی میگیرند.

توجه داشته باشید که این گفته‌ها به این منظور نیستند که افراد درونگرا از بودن در جمع پرهیز می‌کنند.

هرچند فرد درونگرا برای بودن در جمع انرژی صرف می‌کند اما از بودن در جمع لذت هم می‌برد. معمولاً افراد درون گرا دایره‌ی دوستان کوچکی دارند و با دوستان نزدیک خود وقت می‌گذرانند. این در حالی است که یک شخص برون گرا ممکن است با قصد ملاقات کردن افراد جدید به یک مهمانی برود. اما یک شخص درون‌گرا وقت گذراندن با دوستان نزدیک را ترجیح می‌دهد.

2#_ از تنهایی لذت میبرند

اگر فردی هستید که چند ساعت وقت گذراندن در اتاق خودتان و یا به تنهایی در طبیعت بودن برای شما ایده‌ی فوق‌العاده‌ای به نظر می‌رسد، این احتمال وجود دارد که شما یک فرد درون گرا باشید.

از دیدگاه یک شخص درونگرا، روز خوب روزی است که بدور از مزاحمت اطرافیان باشد. از تفریحات درونگراها میتوان به پیاده روی با یک یا دو نفر، خواندن کتاب، تماشای فیلم، دیدن یک برنامه تلویزیونی در خلو تو بدور از حضور دیگران نام برد. این فعالیت‌های میتوانند افراد درون گرا را شاد و پر انرژی کنند.

توجه داشته باشید که این گفته‌ها به این معنا نیست که یک درونگرا نیاز دارد همیشه در تنهایی خود باشید و از وقت گذراندن با دیگران لذت نمی‌برند، اصلاً اینطور نیست. در واقع افراد درونگرا از بودن کنار دیگران لذت می‌برند؛ ولی بعد از هر دورهمی نیاز به زمانی برای خود دارند. اغلب افراد درون گرا از وقت گذراندن با نزدیکان و آشنایان خود لذت می‌برند.

درونگرایی چیست
افراد درون گرا علاقه چندانی به تعامل با دیگران ندارند و در تنهایی خودشان راحت‌اند.

3#_ دایره‌ محدود دوستان و آشنایان

بزرگترین برداشت اشتباهی که می‌شود از افراد درون گرا داشت این تصور که از انسان‌های دیگر خوششان نمی‌آید. اما این طور نیست. هیچ شخص درون گرایی از انسان‌های دیگر بیزار نیست. تاثیر درون گرایی به گونه‌ای در شخص نفوذ می‌یابد که شخص درون گرا محتاط‌تر از برونگرا در انتخاب دوستانش می‌کوشد؛ بنابراین به همین دلیل است که دوستان کمتری دارد.

تمایل بیشتر درون گرایان به ارتباطات عمیق و نزدیک است تا ارتباطات متعدد اما سطحی. شخص درون گرا علاقه مند است که به دوستان خود خیلی نزدیک باشد. همچنین این افراد ترجیح می‌دهند دوستان خود را یک به یک ملاقات کنند تا همه‌ی آن‌ها را در کنار یکدیگر و در گروه ببینند. اگر فردی هستید که دوستان خود را در دایره‌های کوچک نگه می‌دارید، احتمال درون گرا بودن شما چندین برابر می‌شود.

4#_ شناخت آن‌ها برای دیگران کار راحتی نیست

اغلب مردم افراد درون گرا را افرادی آرام، ساکت و تودار می‌شناسند. به علاوه بسیاری فکر میکنند که این افراد خجالتی هستند؛ در صورتی که اصلا این گونه نیست. این دسته از افراد نه خجالتی اند و نه ترسو. این‌ها صرفا وقت خود را برای چت‌ها و حرف‌های بی اهمیت و یا حتی کم اهمیت هدر نمی‌دهند. این افراد برای مکالمه‌های خود ارزش قائل هستند و معمولاً در انتخاب کلمات وسواس به خرج می‌دهند. اگر فرد آرامی هستید و ترجیح می‌دهید کم‌تر صحبت کنید، به احتمال زیاد شما یک انسان درون‌گرا هستید.

5#_ شناخت خوبی از خودشان دارند

پنجمین موردی که در رابطه با این سوال که درون گرایی چیست و خصوصیات افراد درون گرا چه می‌باشد میخواهیم به آن بپردازیم، بررسی شناخت افراد درون گرا از خودشان می‌باشد. بدیهی است که افراد درون گرا از بودن و وقت گذراندن با خود لذت زیادی میبرند، به همین دلیل است که آن‌ها شناخت بسیار خوبی از خود دارند.

  • افراد درونگرا وقت زیادی برای تجربه و امتحان کردن علایق خود می‌گذارند، از این رو خود را بهتر می‌شناسند.
  • یک شخص درون گرا برای خود وقت زیادی قرار می‌دهد، و به آنچه که می‌اندیشد ارزش قائل است.
  • او برای امتحان کردن چیز‌هایی که در ذهنش وجود دارند تلاش می‌کند.
  • شخص درون گرا آنچه را که در ذهن خود متصور می‌شود، برای عملی کردن آن برنامه‌ریزی می‌کند.
  • او درون خود کند‌و‌کار می‌کند و خود را کشف می‌کند.

اگر از وقت گذراندن برای خود لذت می‌برید و دوست دارید علایق‌تان را امتحان کنید، احتمالا درون‌ گرا هستید. همچنین اگر به خوبی خود را می‌شناسید، می‌دانید چه می‌خواهید، از چه چیزی بیزارید و چگونه می‌توانید از وقت خود بهترین استفاده را ببرید، به احتمال زیاد درونگرا هستید.

6#_ از راه مشاهده یاد می‌گیرند

با وجود این که افراد برونگرا تمایل دارند از راه انجام دادن و امتحان کردن بیاموزند، درون‌ گراها ترجیح می‌دهند با مشاهده کردن و دیدن بیاموزند. از آزمون و خطا و امتحان کردن تا حد زیادی می‌گریزند و بیشتر به مشاهده‌ی دقیق روی می‌آورند. بعد از یادگیری در تنهایی و خلوت خود آن را امتحان می‌کنند و می‌آزمایند. ترجیح می‌دهند این کار را در خلوت بکنند تا اینکه در جمع و در برابر دیگران امتحان کنند.

اگر یادگیری از راه مشاهده را به انجام و امتحان کردن ترجیح می‌دهید، احتمالا فرد درونگرایی هستید.

7#_ کار‌های مستقل را دوست دارند

درون گراها به فعالیت‌هایی مستقل علاقه مند اند. آن‌ها از کار‌هایی که ارتباط زیادی با دیگران دارند، و نیازمند ارتباط اجتماعی بالایی هستند می‌گریزند. پس مشخص است که دوست ندارند در کارهایشان به معاشرت و برقراری ارتباط با دیگران بپردازند. برای مثال یک درونگرا ترجیح می‌دهد نویسنده باشد. نویسندگی، حسابداری، برنامه‌نویسی، طراحی، هنر و داروسازی از رشته‌های مورد علاقه‌ی افراد درون گرا هستند.

اگر شغل و فعالیتی که انجام می‌دهید شبیه و یا خود فعالیت‌های گفته شده در این مقاله می‌باشد، احتمالا شما یک شخص درون گرا باشید.

درونگراها افسرده نیستند

متاسفانه در جامعه‌ای که ما در آن زندگی می‌کنیم، بیشتر افراد شناخت صحیحی از درون گرایی ندارند و از همین رو افراد درون گرا را افسرده میخوانند. همچنین افرادی که مطالعات ناقصی روی این موضوع دارند افراد افسرده را درون گرا فرض می‌کنند که هر دو این موضوعات تا حدود زیادی اشتباه اند. فرد درون گرا افسرده نیست و تنها تفاوتی که با دیگر افراد می‌کند در ترجیحاتش است. برای مثال شخص درون گرا از تنهایی لذت بیشتری میبرد و علاقه مند است که دوستان محدودتر و رابطه عمیق تری با آن‌ها داشته باشد.

پس مراقب باشید که این تفکر باعث نشود که شما از این موضوع برداشت اشتباهی داشته باشید…

درون گرایی چیست
افراد درونگرا تمایل زیادی به معاشرت با دیگران ندارند ولی به این معنا نیست که خجالتی هستند.

درون گرایی بد است یا نه!

تا این مقاله به خوبی فهمیدیم که درون گرایی چیست و به چه افرادی درون گرا گفته می‌شود. حالا این سوال پیش می‌آید که آیا درون گرایی خوب است یا نه!؟

این سوال مثل این است که بپرسیم دست چپ بودن است بودن بد است یا نه؟! مطمئنا نه! متاسفانه چون ارتباطات درون گراها کمتر هست، شرایط دنیا به گونه‌ای است که رفتارهای افراد درون گرا کمرنگ دیده شود و از همین جهت شاید در نگاه اول رفتارهای آنها ناپسندیده حساب شود؛ اما مطمئن باشید که این تفکر اشتباه به زودی در همه جای دنیا از بین خواهد رفت و اهمیت وجود افراد درون گرا و توانمندهای آنها چندین برابر بیشتر بروز خواهد یافت.

در ادامه شما را با بعضی از شناخته شده‌ترین افراد درون گرای دنیای آشنا خواهیم کرد.

مشهورترین درون گراهای معاصر

در دنیای ما افراد درون گرای بسیار مشهوری وجود دارند که با کارهای بزرگی که انجام داده اند دنیا را متعجب و خیره به خود کرده اند. چندی از آن‌ها به شرح زیر می‌باشند.

  • استیو جابز (مالک سابق شرکت اپل)
  • آلبرت انیشتین (از بزرگترین فیزیکدان تمام تاریخ)
  • گاندی (رهبر هندوستان)
  • وارن بافت (از ثروتمندترین افراد دنیا)
  • نیکلا تسلا (بزرگترین مخترع قرن بیستم)

مزایا و معایب درونگرایی چیست

همچون بسیاری از خصوصیات شخصیتی که دارای نقاط قوت و ضعف هستند، درونگرایی هم نقاط ضعف و قوت خود را دارد. در ادامه برخی از آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

ویژگی‌های مثبت درونگرایی

  • درونگراها کلمات را با دقت بالاتری انتخاب می‌کنند: هنگام کار کردن با درونگراها این را بدانید که آن‌ها معمولاً صحبت نمی‌کنند، اما هنگامی که شروع به صحبت می‌کنند این کار را بسیار دقیق و خلاصه انجام می‌دهند. حرف‌هایی که می‌زنند قبلاً چندین بار از فیلترهای مختلفی در سرشان عبور کرده است و به قول معروف “شسته و رفته” است.
  • تمرکز بالایی دارند: افراد درونگرا به علت تمایلی که به دور ماندن از محرک‌های مختلف دارند، محیطی را برای خود فراهم می‌کنند که تمرکز کردن در آن ساده‌تر باشد. افراد درونگرا تمرکز بالاتری دارند.
  • معمولا آرام هستند: شاید برای مثبت در نظر گرفتن این ویژگی نظرها متفاوت باشد. اما کار کردن با افرادی که سکوت می‌کنند و در آرامش کارهای خود را انجام می‌دهند ساده‌تر از کار کردن با افراد پر سر و صداست.

ویژگی‌های منفی درونگرایی

  1. به اشتباه بی ادب به نظر می‌رسند: در صورتی‌که افراد درونگرا بی‌ادب نیستند، اما در اولین برخورد و یا در جمع‌های شلوغ بی‌ادب و یا بد معاشرت به نظر می‌رسند.

ارتباط برقرار کردن با آن‌ها سخت به نظر می‌رسد: درونگراها تلاشی برای برقراری ارتباط با افراد جدید نمی‌کنند، برای همین ارتباط برقرار کردن با آن‌ها سخت به نظر می‌رسد.

خلاصه و جمع بندی

در بیشتر اجتماعات این افراد برونگرا هستند که مورد توجه سایرین قرار می‌گیرند و از محبوبیت بالاتری برخوردارند و همچنین ممکن است موقعیت‌های بهتری پیش رویشان قرار گیرد. در مقابل ویژگی شخصیتی برون گرایی، درون گرایی وجود دارد که متاسفانه در فرهنگ و جامعه ما به خوبی جا نیافتاده است و همانطور که گفتیم تعبیرها و صفات ناخوشایندی به آن‌ها نسبت داده می‌شود.

تمام این موارد گاه باعث می‌شود افراد درونگرا اعتماد به نفس خود را از دست بدهند و با خود بی‌اندیشند که نکند افسرده هستند و دچار بیماری‌های روانی شده اند.

همانطور که گفتیم، درونگرایی نیز مزایای به خصوصی دارد؛ بنابراین لازم است افراد درونگرا به جای تأثیر پذیری از افکار و صحبت‌های دیگران، به شناخت و درک بهتر وجود خود بپردازند و از استعدادها و توانایی‌های مرتبط با درونگرایی برای رسیدن به موفقیت و پیشرفت استفاده کنند.

کلام روان تدبیر

در این نوشته از وب سایت روان تدبیر به بررسی این موضوع که درونگرایی چیست و خصوصیات و ارزش‌های افرادی با شخصیت درون گرا به چه صورت می‌باشد، پرداختیم. پیشنهاد می‌کنیم برای شناخت بهتر خود و سنجش میزان درونگرایی و برونگرایی از مشاوران وب سایت روان تدبیر کمک بگیرید. کارشناسان ما به صورت آنلاین و 24 ساعته آماده پاسخگویی و رفع نیاز‌های روحی و روانی شما می‌باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا